Super Randonnée Peloponnese centrale

Το πνεύμα των Super Randonnée είναι βασισμένο στην ελευθερία και ωριμότητα των συμμετεχόντων. Η διαδρομή είναι μόνιμη και πραγματοποιείται με ευθύνη και πρωτοβουλία των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες επιλέγουν την ημέρα και ώρα εκκίνησης, πώς θα οργανωθούν, τί θα βάλουν στις τσάντες τους, πώς θα διαχειριστούν τον χρόνο τους, εάν θα κοιμηθούν σε ξενοδοχείο ή σε υπνόσακο ή και καθόλου. Από την διοργάνωση, δεν έχουν καμία άλλη υποχρέωση εκτός από το να τερματίσουν εντός ορίου χρόνου ανάλογα με την κατηγορία που έχουν επιλέξει (randonneur ή tourist), καθώς και να ολοκληρώσουν την διαδρομή χώρις την βοήθεια οχήματος συνοδείας. Ο κάθε ένας ατομικά είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επικύρωση των περασμάτων του από τα σημεία ελέγχου (κοντρόλ). Με λίγα λόγια, πρέπει να τα αναλάβουν όλα μόνοι τους.

Το Super Randonnée Peloponnese centrale έχει εκκίνηση και τερματισμό (για την κατηγορία randonneurs) το όμορφο Ξυλόκαστρο. Η συνολική απόσταση είναι σχεδόν 612 χιλιόμετρα με θετική υψομετρική λίγο πάνω από 12000 μέτρα. Διασχίζει σχεδόν όλους τους μεγάλους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου αλλά και λιγότερο γνωστά βουνά, με πανέμορφα τοπία και πολλά τρεχούμενα νερά. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσετε ποδηλατώντας άγνωστες γωνιές της Πελοποννήσου. 

Διαβάστε τους ΚΑΝΟΝΕΣ των Super Randonnée.

Δείτε την διαδρομή στον χάρτη.

Δείτε το roadbook.

Αρχείο gpx

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τουλάχιστον ένα μήνα πρίν την ημερομήνια εκκίνησης που θα δηλώσετε. Για να λάβετε αριθμό μητρώου εάν δεν έχετε, ακολουθείστε την διαδικασία που αναφέρεται εδώ. Ο φάκελος με την κάρτα brevet, το roadbook και το ταμπελάκι για το ποδήλατο, θα σας αποσταλεί αφού καταθέσετε πρώτα το ποσό των 15€ για την συμμετοχή σας στον παρακάτω λογαριασμό.

Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός λογαριασμού: 5153-082515-550

IBAN: GR89 0172 1530 0051 5308 2515 550

Δικαιούχος: ΛΕΣΧΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (AUDAX RANDONNEURS GRECE)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BREVET

Το όριο χρόνου για να τερματίσετε ως "Randonneur" είναι 60 ώρες ανεξαρτήτως υψομετρικών, όπως αυτό τροποποιήθηκε στη συνεδρίαση της Audax Club Parisien την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Διαβάστε και κατανοήστε καλά τους κανονισμούς πρίν ξεκινήσετε.

Μόλις παραλάβετε τον φάκελο συμπληρώστε τα στοιχεία που αναγράφονται στην κάρτα, αριθμό μητρώου, ονοματεπώνυμο κλπ.

Αρχείο της διαδρομής σε μορφή .gpx για συσκευές GPS θα σας αποσταλεί με email εφόσον το δηλώσετε στην δήλωση συμμετοχής.

Προσαρμόστε το ταμπελάκι σε εμφανές σημείο στον σκελετό του ποδηλάτου σας ούτως ώστε να φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες. 

Μήν ξεχάσετε να έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή για τις φωτογραφίες που θα πρέπει να τραβήξετε στα σημεία ελέγχου κοντρόλ. Στις φωτογραφίες θα πρέπει να φαίνεται η ημερομηνία και η ώρα που τραβήχτηκαν. Στις φωτογραφίες θα πρεπει να φαίνεται οπωσδήποτε το ποδήλατό σας ή/και εσείς. Σε ομαδικές φωτογραφίες οι συμμετέχοντες στέλνουν την ίδια φωτογραφία ο καθένας ξεχωριστά. Επίσης να έχετε στυλό για να σημειώνετε ημέρα και ώρα που φθάσατε στα σημεία ελέγχου (κοντρόλ).

Δείγμα των φωτογραφιών από τα σημεία ελέγχου (κοντρόλ) μπορείτε να δείτε εδώ.

Μόλις ολοκληρώσετε το brevet, υπογράφετε την κάρτα σας, την ταχυδρομείτε στην διεύθυνση Τασιόπουλος Βαγγέλης, Μελίσσου 16, Αθήνα, 11635, και στέλνετε τις φωτογραφίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Νοέμβριο κάθε χρονιάς, θα ταχυδρομούνται στους δικαιούχους όλες οι κάρτες με τους αριθμούς homologation.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Στη διαδρομή υπάρχουν 4 κυρίως σημεία με χωματόδρομο που πρέπει να προσέξετε. Υπάρχουν και κάποια άλλα σημεία στη διαδρομή με μικρά όμως τμήματα χωματόδρομου. Ας δούμε λοιπόν τα κυριότερα.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΧΑΙΑΣ (VIDEO)

1. Μετά το κοντρόλ στο Όρος Τάρταρης σε αρκετά κατηφορικό σημείο λίγο πρίν την είσοδο του χωριού Ανάσταση είναι μήκους 900 μέτρων στο 114 χιλιόμετρο της διαδρομής.

ΝΕΜΟΥΤΑ ΗΛΕΙΑΣ (VIDEO)

2. Λίγο πρίν το χωριό Νεμούτα στο νομό Ηλείας και αφού έχετε περάσει το δρυόδασος της Φολόης είναι το δεύτερο μικτό (χωματόδρομος, τσιμεντόδρομος) κομμάτι της διαδρομής μήκους 3,1 χιλιομέτρων. Τα πρώτα 200 μ. είναι ανηφορικός χωματόδρομος και το τελευταίο χιλιόμετρο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω της μεγάλης κλίσης και το πολύ τραχύ τσιμέντο. Βρίσκεται στο 170 χιλιόμετρο της διαδρομής.

ΛΥΚΑΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

3. Το τρίτο χωμάτινο κομμάτι βρίσκεται λίγο πρίν το Λύκαιο Μεσσηνίας, με θέα το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Μεγαλόπολης, στο 235 χιλιόμετρο της διαδρομής. Είναι μήκους 800 μέτρων και κατηφορικός.

ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (VIDEO)

4. Το τέταρτο και μεγαλύτερο χωμάτινο κομμάτι της διαδρομής βρίσκεται στο 558 χιλιόμετρο, αμέσως μετά την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Δόξας, και είναι μήκους 4,2 χιλιομέτρων. Τα πρώτα 200 μέτρα είναι κατηφορικά και το υπόλοιπο κομμάτι είναι ίσωμα με πολύ μικρά ανηφορικά σημεία προς το τέλος του.