6x200 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη 1/8/2016

Ποδήλατο: Ένας τέλειος τρόπος να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα,

να αλλάξεις παραστάσεις, να εξερευνήσεις μέρη που ποτέ δεν θα πήγαινες, να χαζέψεις τοπία που δεν ήξερες ότι υπήρχαν, να γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα που δε θα γνώριζες και πάρα πολλά αλλά. …… Εντάξει γυμνάζεσαι κιόλας οχουουου…..

Brevet: Ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις με ένα ποδήλατο!!!

6Χ200: Εντάξει … το απογειώσαμε τώρα!!! Ο τέλειος συνδυασμός των δυο παραπάνω!!!
Κατά την ταπεινή μου άποψη, το 6Χ200 είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές!!! Δεν πρέπει να το φοβάται κάποιος.
Άλλο πράγμα να πας να κάνεις 1200 χλμ μια κι έξω και άλλο πράγμα να τα μοιράσεις ισόποσα σε 6 ημέρες (προσωπικά προτιμώ το 2ο δαγκωτό).
Ξυπνάς όμορφα και ωραία το πρωί, τρως το πρωινό σου, κάνεις το 200ρακι σου και φτάνεις στη σένια σου την ξενοδοχειάρα με τις πισινάρες της διότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Μετά κάνεις τα μπάνια σου, τις πλάκες σου, τρως, πέφτεις για ύπνο και την επόμενη ημέρα ξυπνάς καινούριος!!!
Με μηδενισμένο κοντέρ (που λέει ο λόγος). Σε όλα τα 200ρια ποδηλατείς πάντα μέρα, που σημαίνει ότι δε χάνεις τοπία, φυσική ομορφιά, διάθεση κλπ κλπ.
Είναι σα να ανεβαίνεις μια σκάλα. Κάθε σκαλοπάτι είναι και μια ημέρα. Κάθε φορά έχεις τη δυνατότητα χαζέψεις τη θέα από κάθε σκαλοπάτι και ξεκούραστος να ανέβεις το επόμενο. Με κάθε σκαλοπάτι που ανεβαίνεις ,δηλαδή με κάθε μέρα που περνάει, είσαι όλο και πιο κοντά στην κορυφή της σκάλας, δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη.
Όλο αυτό γίνεται μια ευχάριστη διαδικασία και χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι στο φάρο της Αλεξανδρούπολης. Κάντε το εικόνα … Έχεις το ποδήλατό σου. Έχεις μια τέλεια διαδρομή γεμάτη βουνά, κάμπους, λίμνες, ποτάμια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς καθώς διασχίζεις το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Έχεις κανονισμένες διαμονές γεύματα κλπ κλπ. Εεεεεε τι άλλο θες; Όχι απλά από τις διακοπές σου, αλλά από τη ζωή σου!το μόνο που χρειάζεσαι να κάνεις είναι … ΠΕΤΑΛΙ

Όταν πρωτόμαθα για το 6Χ200 είπα «τι παραλογισμός … μα καλά δε μάθανε για το ΚΤΕΛ;» … «Σιγά μην πάω … καλοκαιριάτικα … μέσα στη ζέστη» Μέχρι που η γνωστή πατρική φιγούρα για πολλούς από εμάς και μέντορας ποδηλατικός, Θείος Χάρης, είπε «Μπέμπη άσε τις χαζομάρες ΘΑ ΠΑΣ. ΤΕΛΟΣ» και είχε δίκιο!!! Ήταν Ιούλιος του 2012 κάτω από τον φάρο της Αλεξανδρούπολης που σκεφτόμουν «μα πότε θα έρθει το 2016 να το ξανακάνουμε;» Μετά από υπομονή τεσσάρων ετών επιτέλους βασανιστικά αργά ήρθε το 2016!!!
Μια χαρούμενη παρέα από ποδηλάτες, όλων των ηλικιών με κοινό παρονομαστή, την αγάπη – τρέλα για το ποδήλατο, γεμάτοι κέφι, ζωντάνια, πολλά γέλια, με μεγάλη ανυπομονησία για την περιπέτεια που θα ακολουθήσει, μαζευτήκαμε κάτω από την Ακρόπολη. Και ξεκινάμε !!! Για Αλεξανδρούπολη καλά πάμε βρε παιδιά; :-) :-) :-)

Ξεκινάς με τη χαρά μικρού παιδιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις αισθάνεσαι σαν ένας εξερευνητής σε νέες περιπέτειες. Έχεις δίπλα σου τους μπρεβετοφίλους σου και δε φοβάσαι τίποτα, γιατί όλοι μαζί είμαστε μια οικογένεια.
Μια οικογένεια «τρελών» , με την καλή πάντα έννοια, που θαρρείς ότι η τροφή τους είναι τα χιλιόμετρα. Έχεις ανθρώπους δίπλα σου που δυσκολεύεσαι να βρεις ένα μέρος του χάρτη που να μην το έχουν ποδηλατήσει.
Με όλους αυτούς λοιπόν διανύσαμε μια καλοσχεδιασμένη διαδρομή γεμάτη όμορφα τοπία, έχοντας μαζί ένα άψογο roadbook που δε σου άφηνε περιθώρια να χαθείς. Να τα λέμε και αυτά … ο φίλος Νίκος αφιέρωσε κόπο και χρόνο. Το τι ακολούθησε τις επόμενες 6 ημέρες θα μπορούσε να γεμίσει βιβλίο. Ένα βιβλίο γεμάτο εμπειρίες και πλούσια συναισθήματα. Αλλά πιστεύω ότι έχω ήδη μακρηγορήσει.

Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο φορέα των brevets για την άψογη διοργάνωση που κυριολεκτικά έσκισε σε όλους τους τομείς.
Όλοι σας χωρίς κανένα προσωπικό όφελος αφιερώσατε χρόνο και κόπο με αποκλειστικό κίνητρο την αγάπη σας για το ποδήλατο και τα brevets. Θα μου επιτρέψετε να πω για μια ακόμα φορά ένα ευχαριστώ προσωπικά και στο Νίκο Κωνσταντόπουλο ….. η έκφραση μπράβο Νίκο… μπράβο Νίκο... μπράβο Νίκο …. τον συνόδευε όλες τις ημέρες

Τέλος θέλω να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ένα άτομο που δε συμμετείχε σε αυτό το 6Χ200. Τον γνωστό σε όλους μας θείο Χάρη!!!
Θειούλη αν δε ήσουν εσύ δε θα είχαμε ζήσει τίποτα απ’ όλα αυτά!!!

Κάντε πετάλι!!!
Ανδρέας
Γνωστός και ως «μπέμπης»


ΥΓ: Ως το 2020 αργούμε ε; φφφφφφφφ

Ανδρέας Καραγεώργος

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates